CRAD BLOG

120.000 KİMYASAL İLE İLGİLİ BİLGİ EDİNMEK ECHA INFOCARD’LAR İLE ARTIK DAHA KOLAY!

İçerik ekleme tarihi : 17-02-2016

Artık günlük olarak kullandığımız kimyasallar hakkında bilgi edinmenin yeni, kolay bir yolu var. Bilgiler üç aşama halinde edinilebiliyor; basit bilgi kartları (infocard), biraz daha detaylı özet profil (brief profile) ve tam veri kaynağı (full source data).

** Bilgi kaynağının birinci aşaması olan Infocard kolay anlaşılır bir İngilizceyle kimyasal madde ile ilgili anahtar bilgilerin bir özetini veriyor. Kullanıcılar, maruz kaldıkları ve genel olarak kullandıkları kimyasalların zararlılıkları ile ve alınması gereken önlemler ile ilgili bilgileri buradan kolayca edinebiliyor.

** İkinci aşama olan Brief Profile kimyasalın insan sağlığıyla, çevresel ve fizikokimyasal zararlılıklarıyla ilgili daha derin bilgi veriyor. Farklı kimyasal yönetmelikler uyarınca, her bir madde için toplanan bilgilere, kullanıcı dostu bir bakış sağlıyor. Bu uygulamanın işverenler, işçiler, akademisyenler ve düzenleyiciler için yararlı olacağı düşünülüyor.

** Üçüncü Tam Veri Kaynağı aşaması, kullanıcılara sağladığı ayrıntılı ve madde hakkındaki tüm bilgileri, firmaların ECHA'ya, REACH kayıt dosyaları ve Sınıflandırma ve Etiketleme (C&L) bildirimleri aracılığıyla sağladıkları işlenmemiş bilgilerde sağlıyor.

Bu üç aşamalı yeni yaklaşımın kimyasallar üzerindeki bilgilerin şeffaflığını ve izlenebilirliğini arttırması amaçlanıyor.

İlgili ECHA web site haberi için tıklayınız.


CRAD Not: ECHA InfoCard’lar ile verilen bilgilerin dikkatli bir şekilde yorumlanarak kullanılması gerekmektedir. Direk olarak bilinçsiz kullanılması sınıflandırma bilgilerine dair sorunlara yol açabilir. Bu konuya dair detaylı bilgi notumuza ulaşmak için linki tıklayınız. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAŞVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ