CRAD BLOG

BİYOSİDAL ÜRÜN ANALİZ LABORATUVARLARININ ÇALIŞMA USÜL VE ESASLARINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI.

İçerik ekleme tarihi : 06-07-2015

SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Halk SaÄŸlığı Kurumu Çevre SaÄŸlığı Dairesi BaÅŸkanlığı tarafından, 04.04.2014 tarihli ve 5716 sayılı Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarlarının Çalışma Usûl ve Esasları TebliÄŸinde bazı deÄŸiÅŸiklik ve yenilmelerin yapılması gereÄŸi duyulmuÅŸ ve bu sebeple 04.04.2014 tarihli ve 5716 sayılı TebliÄŸ yürürlükten kaldırılarak, yeniden düzenlenmiÅŸ olan 22.06.2015 tarihli ve 5102 sayılı Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarlarının Çalışma Usûl ve Esasları TebliÄŸi ilgili web sitesinde yayımlamıştır.

TebliÄŸde biyosidal ürünlere uygulanan bazı test metotlarında deÄŸiÅŸiklik yapılmıştır, aktif klor içeren ürünlere tolerans limitleri verilmiÅŸtir, analiz yapılan laboratuvarlar ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır, analizler için bazı mikroorganizma ve standartlar düzenlemeler yapılmıştır.

Bununla birlikte tebliÄŸe göre, Raf ömrü 1 yıldan fazla olduÄŸu beyan edilen ithal ürünlerin üretim tarihi ile analiz baÅŸlangıç tarihi arasında 3 aydan fazla, raf ömrü 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) olan ürünlerde ise 2 aydan fazla süre geçmesi halinde numune alınsa dahi analizlerin yapılamayacağı belirtilmiÅŸtir.

Ayrıca, ambalajı açılmış ürün testleri ile ilgili olarak numunelerin her 3 ayda bir, süre sonunda fiziksel ve kimyasal olarak test edilmesi ve raporlanması gerekliliÄŸi belirtilmiÅŸtir.


Yeni düzenleme yürürlüÄŸe girmeden önce yetki verilen laboratuvarların düzenlemenin yayınlandığı tarihten itibaren iki yıl içinde bu düzenlemeye uymaları gerekmektedir.


Ä°lgili TebliÄŸ için tıklayınız.

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ