CRAD BLOG

A.B. KOMÄ°SYONU ACÄ°L MÃœDAHALE ZEHÄ°R MERKEZLERÄ°NE BÄ°LDÄ°RÄ°M KONUSUNU TAKVÄ°ME BAÄžLADI.

İçerik ekleme tarihi : 22-02-2016

A.B. Komisyonu CLP YönetmeliÄŸinin 45. Maddesinde yer alan Acil Durum ÇaÄŸrı merkezleri ile ilgili olarak üye ülkeler arasındaki uygulama farklılıkları ve bu farklılıkların endüstriye getirdiÄŸi yüklerin giderilmesi için A.B. çapında geçerli olacak tek bir mevzuat ile çözüm arayışı için oluÅŸturduÄŸu yönergeyi Dünya Ticaret Örgütüne gönderdi.

CLP’ye EK VIII olarak ekleneceÄŸi öngörülen metin, 11 Åžubat 2016 tarihinde Dünya Ticaret Örgütüne gönderilen metne göre; Mevzuatın yayımlanma tarihi 2016 2. çeyreÄŸi, uygulamaya geçiÅŸ tarihi ise 1 Temmuz 2019 olarak belirlendi. Profesyonel alanda kullanılan zararlı karışımlara dair veriler kullanıcıları tarafından etiket veya Güvenlik Bilgi Formu (GBF) tarafından hali hazırda bilindiÄŸi varsayımından hareket ile tüketiciler tarafından kullanılan ve zararlı olarak sınıflandırılan kimyasal ürünler için daha fazla bilginin bu acil durum merkezlerine sunumunu gerektirirken, Profesyonel alanda kullanılan zararlı karışımlara dair daha kısıtlı bilgi verilmesinin yeterli olacağı hususunda mutabakata varıldı.


Bu konuya dair A.B. Komisyonu tarafından Dünya Ticaret Örgütüne WTO gönderilen mevzuat metni ve ekleri için aÅŸağıdaki dokümanlardan bilgi edinebilirsiniz.


 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ