CRAD BLOG

BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZA RİSKLERİNİN AZALTILMASINA YÖNELİK DÂHİLİ ACİL DURUM PLANI TEBLİĞİ YAYIMLANDI.

İçerik ekleme tarihi : 31-03-2016

Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından, 31 Mart 2016 Tarihli ve 29670 sayılı Resmi Gazete'de '' Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Dahili Acil Durum Planı TebliÄŸi'' yayımlanmış ve aynı tarihte yürürlüÄŸe girmiÅŸtir. Bu tebliÄŸ ile Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik kapsamında, Çevre Bilgi Sistemi’ne yapılan bildirimler sonucunda üst seviyeli olarak tanımlanan kuruluÅŸ iÅŸletmecilerinin, aynı YönetmeliÄŸin 13.ncü maddesi gereÄŸi hazırlamaları veya hazırlatmaları gereken dâhili acil durum planına iliÅŸkin usul ve esasları belirlenmektedir.


Bu TebliÄŸ, Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında YönetmeliÄŸin 5.nci maddesinde tanımlanan üst seviyeli kuruluÅŸlara uygulanır.


Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Dâhili Acil Durum Planı TebliÄŸi eklerinin içeriÄŸinde; KuruluÅŸ Ä°çi Acil Durum Müdahale Organizasyon Åžeması, Senaryo Bazında Acil Durum Planı, KuruluÅŸ Ä°çi Acil Durum Merkezi Raporlama Formu, Dahili Acil Durum Planının Biçimi ve Genel kuralları ve Dahili Acil Durum Formatı bulunmaktadır.


Ä°lgili tebliÄŸ için linki takip ediniz.

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ