CRAD BLOG

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASI, AMBALAJLANMASI VE ETİKETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI.

İçerik ekleme tarihi : 31-10-2016

Bitki Koruma Ürünlerinin Sınıflandırılması, Ambalajlanması Ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelikte DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 28 Ekim 2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmış ve yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girmiÅŸtir.

Bu deÄŸiÅŸiklik yönetmeliÄŸi ile 25/03/2011 tarihli 27885 sayılı Bitki Koruma Ürünlerinin Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelikte bazı deÄŸiÅŸiklikler gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Yönetmelik hükümleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Gıda ve Kontrol Genel MüdürlüÄŸü tarafından yürütülmektedir.

Bitki Koruma Ürünlerinin Sınıflandırılması, Ambalajlanması Ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelikte DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gerçekleÅŸen deÄŸiÅŸiklikleri ise ÅŸu ÅŸekilde sıralayabiliriz;


*
28848 sayılı SEA yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Bitki Koruma Ürünlerine iliÅŸkin hususlarda Bakanlığa ruhsat müracaatında bulunanlar ve ruhsat sahiplerinin yükümlülükleri ile ilgililerce yapılacak iÅŸlemlere iliÅŸkin usul ve esasları kapsar.

* 25/03/2011 tarihli 27885 sayılı YönetmeliÄŸin EK-1’i yürürlükten kaldırılmış ve EK-2 ile EK-5 ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.


*
Bitki koruma ürünleri bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak sınıflandırılmadıkları, ambalajlanmadıkları ve etiketlenmedikleri sürece piyasaya arz edilemez.


*
Bu YönetmeliÄŸin yayımından önce Bakanlıktan ruhsat almış bitki koruma ürünlerinin bu Yönetmelik hükümlerine göre hazırlanmış etiket örnekleri ve bu etiket örneklerinin oluÅŸturulmasında kullanılan bilgi ve belgeler en geç 31/12/2016 tarihine kadar Genel MüdürlüÄŸe gönderilir. Bu etiketler her türlü sorumluluk firmasına ait olmak ÅŸartıyla Bakanlıkça onay iÅŸlemleri tamamlanıncaya kadar piyasaya arz edilecek bitki koruma ürünü ambalajlarında kullanılabilir. Bu etiketlerin onay iÅŸlemleri 31/12/2017 tarihine kadar Bakanlıkça tamamlanır.


*
Firma stoklarında bulunan eski etiket ve ambalajların firmalarca en son kullanım tarihi 31/12/2016’dır. Bu tarihten itibaren EK-2’de yer alan Bitki Koruma Ürünü Etiket ÖrneÄŸi ’ne uygun etiketlerin kullanılması zorunludur.


*
Bu YönetmeliÄŸin yayımından önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenmiÅŸ etiket ile piyasaya arz edilmiÅŸ olan bitki koruma ürünlerinin, 30/7/2018 tarihine kadar bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden etiketlenmesi ve ambalajlanması gerekmez.

 

 Ä°lgili yönetmeliÄŸe ulaÅŸmak için tıklayınız.

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ