CRAD BLOG

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN RUHSATLANDIRILMASI VE PİYASAYA ARZI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANMIŞTIR.

İçerik ekleme tarihi : 15-11-2017

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 9 Kasım 2017 Tarihli ve 30235 sayılı Resmi Gazete'de '' Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılması Ve Piyasaya Arzı Hakkında Yönetmelik'' yayımlanmıştır. Ä°lgili YönetmeliÄŸinin yayımlanmasının ardından 25/3/2011 tarihli ve 27885 sayılı ''Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılması Hakkında Yönetmelik'' yürürlükten kaldırılmıştır.


Bu YönetmeliÄŸin amacı; bitkilerin veya bitkisel ürünlerin her türlü zararlı organizmadan korunması veya bu tür organizmaların etkisinin önlenmesi, bitki ve bitkisel ürünlerin yetiÅŸtirildikleri ve muhafaza edildikleri ortamlarda zararlı organizmalara karşı kullanılacak ticari formdaki bitki koruma ürünlerinin ruhsatlandırılması ve piyasaya sunulmasına iliÅŸkin usul ve esasları belirlemektir.


Yönetmelikte ruhsatlandırma sürecindeki gereklilikler, ürün tiplerine göre daha detaylı biçimde açıklanmıştır. YönetmeliÄŸinin yayımlanmasının ardından Bakanlık tarafından talep edilecek koÅŸullarda, belgelerde ve bilgilerde farklılıklar meydana gelmiÅŸtir.


Ä°lgili Yönetmelik ve detaylar için linki tıklayınız..
 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ