BÜLTENLERİMİZ

CRAD 2017 KASIM AYI SEKTÖREL BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN RUHSATLANDIRILMASI VE PİYASAYA ARZI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANMIŞTIR.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 9 Kasım 2017 Tarihli ve 30235 sayılı Resmi Gazete'de '' Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılması Ve Piyasaya Arzı Hakkında Yönetmelik'' yayımlanmıştır. İlgili Yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından 25/3/2011 tarihli ve 27885 sayılı ''Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılması Hakkında Yönetmelik'' yürürlükten kaldırılmıştır.


Bu Yönetmeliğin amacı; bitkilerin veya bitkisel ürünlerin her türlü zararlı organizmadan korunması veya bu tür organizmaların etkisinin önlenmesi, bitki ve bitkisel ürünlerin yetiştirildikleri ve muhafaza edildikleri ortamlarda zararlı organizmalara karşı kullanılacak ticari formdaki bitki koruma ürünlerinin ruhsatlandırılması ve piyasaya sunulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Yönetmelikte ruhsatlandırma sürecindeki gereklilikler, ürün tiplerine göre daha detaylı biçimde açıklanmıştır. Yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından Bakanlık tarafından talep edilecek koşullarda, belgelerde ve bilgilerde farklılıklar meydana gelmiştir.


İlgili Yönetmelik ve detaylar için linki tıklayınız..
 

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (GBF/SDS/MSDS) HAZIRLAYICISI EĞİTİMİ - 10-12 OCAK 2018 - İZMİR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 29204 Sayılı ve 13.12.2014 Tarihli ‘’Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmeliği’’ kapsamında hazırlanan Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı Eğitimlerimiz devam etmektedir.


Eğitime tam katılım sağlayan katılımcılara eğitim sonunda CRAD tarafından "Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı Eğitimi Katılım Sertifikası" verilecektir.

Başvuru ve kayıt ile ilgili detaylı bilgi için egitim@crad.com.tr adresine e-posta gönderebilir veya 0216 335 46 00 (Dahili 111) nolu telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.


*** Eğitim Katılım Formu için tıklayınız….

Adayların başvuru formunu doldurarak, başvuru formunda belirtilen ekler ile birlikte, CRAD Eğitim Birimi yetkililerine elden teslim etmesi, e-posta yoluyla egitim@crad.com.tr adresine göndermesi ya da 0216 335 46 06 nolu faks ile iletmesi gerekmektedir.


Eğitim Tarihi: 10-11-12 Ocak 2018

Eğitim Yeri: İzmir - Çankaya / Kaya Prestige Hotel

Eğitim Kontenjanı: 15

Eğitim Ücreti: 950 TL + KDV 

*** Aynı firmadan 2 kişi ve üzeri katılımlar olması halinde eğitim ücretleri üzerinden ek olarak % 10 indirim uygulanacaktır.


Eğitim katılım sayısının 10 kişi ve üzeri olması halinde eğitim organizasyonu açılacaktır. Eğitim salonunun hazırlanabilmesi için ön kayıt işlemlerinin15 Aralık 2017 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Eğitim kesin kayıt işlemlerinizin tamamlanabilmesi için eğitim ücretlerinin eğitim öncesinde tahsil edilmesi gerekmektedir. Eğitim organizasyonunun gerçekleşmemesi durumunda ise eğitim ücretleri kesintisiz olarak iade edilecektir.


Eğitmen: Bülent Özdemir

Kimyasal Sınıflandırma ve Etiketleme Uzmanı-Eğitmeni / Sertifikalı GBF Hazırlayıcısı 

Yüksek Biyolog / İş Güvenliği Uzmanı-B sınıfı

Eğitmen Bülent Özdemir hakkında bilgi için tıklayınız..

 
Eğitmenin Notu: GBF hazırlayıcılarının eğitimlerde yaşadığı en büyük sorun, sertifika alınmış olsa dahi bir süre sonra hiçbir şey hatırlamamalarıdır. Benim eğitimlerimin diğerlerinden farkı ise uygulama ağırlıklı olmasıdır. Kimyasal sınıflandırma ve etiketlemeye yönelik çok fazla örnek formül uygulaması yapılmaktadır. Pratik yöntemler ile öğretilmektedir. Ayrıca hiçbir yerde bulamayacağınız bazı eğitim materyalleri kullanılmaktadır. Kişisel olarak binlerce GBF hazırlama tecrübemin oluşu da katılımcılar için eğitimin daha verimli geçmesini sağlamaktadır. Böylece katılımcılar eğitim sonunda, iş hayatları boyunca bilgiye hangi kaynaklardan ulaşabileceğini daima bilecektir. Eğitimlerimdeki başarı oranı %99’dur.


29204 Sayılı Yönetmelik gereğince Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı Sertifikasına sahip olabilmek için, TÜRKAK tarafından 17024 Personel Belgelendirme konusunda akredite kuruluşlar tarafından düzenlenen sınavlara katılmak ve sınavdan 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı konusunda sınav düzenleyen kuruluşların listesine TÜRKAK web sitesi üzerinden Akredite Kuruluş Arama bölümünden ''Güvenlik Bilgi Formu'' anahtar kelimesi ile arama yaparak ulaşabilirsiniz.

TÜRKAK Akredite Kuruluş listesi için tıklayınız. 


Sınava katılım şartlarını karşılayan her aday, TÜRKAK web sitesinde listelenen akredite kuruluşların herhangi birinden sınava girip 70 puan ve üzeri puan ile sertifika almaya hak kazanabilir.


Eğitim ücretine dâhil olan hizmetler ise;

* GBF hazırlayıcılarına özel hazırlanmış pratik rehber kitap, eğitim katılımcılarına ücretsiz olarak sunulacaktır (CRAD eğitimine özeldir).

* İş hayatınızda kullanabileceğiniz 5 farklı hazır taslak GBF, eğitim katılımcılarına ücretsiz olarak sunulacaktır (CRAD eğitimine özeldir).

* Eğitim sunum kitapçığı (CRAD eğitimine özel, anlaşılır ve kullanışlı içerikte) ve ek materyaller

* Eğitim Katılım Sertifikası

* Kahve, İkramlar, Öğle Yemeği

* Konaklamak isteyen katılımcılar için Kaya Prestige Hotel ile özel fiyat uygulaması vardır.

 

 

 


 

İLETİŞİM BİLGİLERİ