CRAD BLOG

KKDİK YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİZDEN HABERDAR MISINIZ?

İçerik ekleme tarihi : 25-12-2017

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından 23 Haziran 2017 tarihinde 30105 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ''KKDÄ°K (Kimyasalların Kaydı, DeÄŸerlendirmesi, Ä°zni ve Kısıtlanması) YönetmeliÄŸi’nin'' birçok maddesi 23 Aralık 2017 tarihinde yürürlüÄŸe girdi. 

YönetmeliÄŸin 66. Maddesi olarak geçen yürüklük baÅŸlığı uyarınca yayım tarihi olan 23 Haziran 2017 tarihinde yürürlüÄŸe giren tek maddesi 64. Madenin b bendinde yer alan ÅŸekilde 27092 sayılı Kimyasalların Envanteri ve Kontrolü Hakkında YönetmeliÄŸin yürürlükten kaldırılması idi. 

YönetmeliÄŸin diÄŸer hükümlerinin büyük bir bölümü ise 66. Maddenin Ç bendi uyarınca yayımı tarihinden 6 ay sonra yani 23 Aralık 2017 tarihinde yürürlüÄŸe girdi. 

Bu tarihle beraber 26/12/2008 tarihli ve 27092 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Zararlı Madde ve Karışımların Kısıtlanması ve Yasaklanması Hakkında Yönetmelik te yürürlükten kalkmış ve yerini KKDÄ°K YönetmeliÄŸinin hükümlerine ve Ek-17'nin ilgili girdilerinin uygulanmasına bırakmıştır. 

Belirli Zararlı Maddelerin, Karışımların ve EÅŸyaların Ä°malatı, Piyasaya Arzı Ve Kullanımı Hakkında Kısıtlamalar baÅŸlığını taşıyan KKDÄ°K YönetmeliÄŸinin Ek-17’nin yürürlüÄŸe giren baÅŸlıkları ve yönetmeliÄŸin firmanıza olan etkileri konusunda KKDÄ°K bilgilendirme eÄŸitimleri ve danışmanlık hizmetlerimizle sizlere destek olmaya hazır olduÄŸumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. 

Günümüz mevzuatlarına uyumlu olmanız için CRAD her zaman yanınızda. 

KKDÄ°K Bilgilendirme EÄŸitimlerimiz ve KDU EÄŸitimcinin EÄŸitimi takvimimiz için ekibimizle temas ediniz veya web sitemizi ziyaret ediniz. 
 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ