CRAD BLOG

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (GBF) HAZIRLAYICISI SERTİFİKANIZIN SÜRESİ HALA GEÇERLİ Mİ?

İçerik ekleme tarihi : 22-02-2018

BilindiÄŸi üzere Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın 29204 sayılı, “Zararlı Maddeler Ve Karışımlara Ä°liÅŸkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında YönetmeliÄŸi'nin”’ Madde 5 hükümlerinden biri de Güvenlik bilgi formlarının,  belgelendirilmiÅŸ kiÅŸilerce hazırlanması zorunluluÄŸudur.

28848 SEA YönetmeliÄŸi (A.B. dengi CLP) kapsamında, GBF Hazırlayıcısı eÄŸitimleri 2015 yılında verilmeye baÅŸlanmıştı. Sertifikaların geçerlilik süresinin 3 yıl olması sebebiyle, 2015 yılında sertifika sahibi olan GBF hazırlayıcılarının 2018 yılında sertifikalarını yenileme ihtiyacı olabilir. Bu sebeple, sertifika sahibi kiÅŸilerin sertifika tarihlerini kontrol etmelerini ve tarihlerinin geçerliliÄŸini kaybetmesi veya kaybetmesine yakın olması halinde yenilemelerini tavsiye ederiz. 

Sertifikayı yenilemek için akredite kuruluÅŸun düzenlemiÅŸ olduÄŸu sınava girerek 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Bilgilerinin hala taze olduÄŸunu düÅŸünen katılımcılar doÄŸrudan sınava katılabilirler. Tekrar eÄŸitime katılmak, bilgilerini tazelemek veya yeni eÄŸitim içeriÄŸindeki güncel bilgileri almak isteyen kiÅŸiler ise 3 günlük GBF hazırlayıcısı eÄŸitimimize katılabilirler. 

EÄŸitime dair tüm sorularınızı egitim@crad.com.tr adresine e-mail iletebilir veya 0216 335 46 00 numaralı telefonumuzdan  bilgi alabilirsiniz.

Mart ayı içerisinde gerçekleÅŸecek olan Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı (GBF-SDS-MSDS) eÄŸitim detaylarımıza ise ilgili linkler üzerinden ulaÅŸabilirsiniz.


** Ä°stanbul'da gerçekleÅŸecek olan eÄŸitim tarihlerimiz; 21-22-23 Mart 2018

** Ä°zmir'de gerçekleÅŸecek olan eÄŸitim tarihlerimiz; 28-29-30 Mart 2018

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ