CRAD BLOG

BAZI KİMYASAL MADDELERİN KISITLANMASINDA İKİNCİ BASAMAK !!

İçerik ekleme tarihi : 02-10-2018

31 Aralık 2018 tarihine dikkat!

Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni Ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmeliğin (30105 sayılı KKDİK) yürürlüğe girmesi ile insan sağlığı ve çevrenin yüksek düzeyde korunmasını sağlamak, maddelerin zararlarının değerlendirilmesine yönelik alternatif yöntemleri özendirmek, rekabeti ve yeniliği artırmak üzere çalışmalar hızlandırılmıştır. Bu çalışmaların önem arz eden kısımlarından biri de bazı zararlı maddelerin, karışımların ve eşyaların imalatının, piyasaya arzının ve kullanımının kısıtlanmasıdır.

31 Aralık 2017 tarihinde KKDİK Yönetmeliğinin Ek-17’sinde açıklanan bazı maddeler için kısıtlamalar yürürlüğe girmişti. Kısıtlamalar listesinde yer alan diğer maddeler de kademeli olarak yürürlüğe girecektir.

31 Aralık 2018 tarihi ile birlikte KKDİK Yönetmeliğinin Ek-17’sinde Kısıtlamalar Listesinin ikinci adımı olarak belirlenen 20 maddesi daha yürürlüğe girecek.

Sürecin bu ikinci adımının yürürlüğe girmesi ile birlikte etkilenecek sektörlerden bazıları aşağıda listelenmiştir;
- Oyuncak
- Motor yakıtları
- Yüzey temizleme ürünleri
- Boya, sprey boya ve boya çözücüler
- Amonyum nitrat içeren gübreler 
- Dekoratif amaçlı eşyalar
- Kozmetik ürünler 

İlgili firmaların kısıtlama kapsamında formülleri olup olmadığını kontrol etmelerini ve kapsam içindeyse formül değişikliğine gitmelerini tavsiye ederiz.


Detaylı bilgi ve destek için uzman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
 

BAŞVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ