KAYNAKLAR

KKDİK Uyumlu GBF Nedir?

30105 sayılı KKDİK yönetmeliği, Ek-2 koşullarına uygun hazırlanan Güvenlik Bilgi Formları KKDİK uyumlu GBFlerdir. KKDİK uyumlu Güvenlik Bilgi Formları, sadece Kimyasal Değerlendirme Uzmanları (KDU) tarafından hazırlanabilir. Kimyasal Değerlendirme Uzmanları, 29204 sayılı yönetmelik kapsamında da GBF hazırlayabilirler. 29204 sayılı yönetmelik kapsamında GBF hazırlamak hem GBF hazırlayıcısı sertifikası olanlar hem de KDU sertifikası olanlar için 31 Aralık 2023’e kadar mümkün olacaktır. Bu tarihten sonra sadece KDUlar, sadece 30105 sayılı yönetmelik, Ek-2 ‘ye uygun olarak GBF hazırlayabilecekler.

 

  • Güvenlik Bilgi Formunda verilen bilgiler Kimyasal Güvenlik Raporunda verilen bilgilerle tutarlılık içinde olur. Kimyasal Güvenlik Raporunun tamamlanmış olduğu durumlarda, ilgili maruz kalma senaryosu, Güvenlik Bilgi Formunun ekine konulur.
  • KKDİK uyumlu GBFler, 29204 sayılı yönetmeliğe göre hazırlanan GBFler ile format olarak çok benzer ancak farklı olduğu bazı noktalar bulunur.


CRAD, KKDİK uyumlu Güvenlik Bilgi Formlarınızı alanında tecrübeli uzman ekibiyle 40 ülke dilinde hazırlamaktadır. GBF hazırlama çözüm seçeneklerinizi ve hizmetlerimizi öğrenmek için uzman ekibimiz ile temas edebilirsiniz.
 

Daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz, Turkcoat Dergisi / Aralık-Ocak 2019 sayısında yayımlanan ''KKDİK Uyumlu Güvenlik Bilgi Formu'' başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ