CRAD BLOG

BİYOSİDAL ÜRÜNLER YÖNETMELİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI YAYIMLANARAK GÖRÜŞE AÇILDI.

İçerik ekleme tarihi : 30-12-2019

T.C. SaÄŸlık Bakanlığı, Halk SaÄŸlığı Genel MüdürlüÄŸü tarafından Biyosidal Ürünler YönetmeliÄŸi’nde DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Taslağı yayımlanmış ve tarafların görüÅŸüne sunulmuÅŸtur. 

Yönetmelik Taslağı aÅŸağıda listelenen hususların da dahil olduÄŸu önemli düzenlemeleri içermektedir.

  • Ürün Tipi 1 ve Ürün Tipi 19 kapsamına giren ve insan vücuduna doÄŸrudan temas eden biyosidal ürünler ile ilgili iÅŸ ve iÅŸlemlerin Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TÄ°TCK) tarafından yürütülmesi,
  • Çevre mevzuatında yaÅŸanan deÄŸiÅŸikliklerin Biyosidal Ürünler YönetmeliÄŸi’ne iÅŸlenmesi,
  • 528/2012/AB sayılı Biyosidal Ürünler TüzüÄŸü ile AB’de yasal metinlere giren bazı tanımlamaların Türk mevzuatına aktarılması,
  • Biyosidal Ürün Envanterine bildirimleri uygun bulunan ürünlerin onay geçerlilik sürelerinin uzatılması da dahil olmak üzere iÅŸleyiÅŸte aksaklıklara sebep olan bazı hususların geliÅŸtirilmesi.


Taslak hakkındaki görüÅŸlerin 17/02/2006 tarihli ve 26083 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında YönetmeliÄŸi Ek-2'de yer alan ‘’Taslaklar Hakkında GörüÅŸ Bildirilmesinde Kullanılacak Form’’ kullanılarak 10/01/2020 mesai bitimine kadar selim.atak@saglik.gov.tr adresine e-posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir.
 

Ä°lgili Halk SaÄŸlığı Genel MüdürlüÄŸü duyurusu için tıklayınız. 

Biyosidal Ürünler YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Taslağı için tıklayınız.

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ