CRAD BLOG

ÜRÜN TİPİ-1 VE ÜRÜN TİPİ-19 BİYOSİDAL ÜRÜNLER İÇİN BAŞVURU KAYIT VE YÖNLENDİRME DOKÜMANI YAYIMLANDI.

İçerik ekleme tarihi : 25-01-2020

 

T.C. SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Ä°laç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Ürün Tipi-1 ve Ürün Tipi-19 Biyosidal Ürünler Ä°çin BaÅŸvuru Kayıt ve Yönlendirme Dokümanı yayımlanmıştır.


13.09.2019 tarihli ve 30887 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan CumhurbaÅŸkanlığı TeÅŸkilatı Hakkında CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile Bakanlıklara BaÄŸlı, Ä°lgili, Ä°liÅŸkili Kurum ve KuruluÅŸlar ile DiÄŸer Kurum ve KuruluÅŸların TeÅŸkilatı Hakkında CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi’nin 3 üncü maddesi ile “Ä°nsan vücuduna doÄŸrudan temas eden biyosidal ürünler (Ürün Tipi-1 ve Ürün Tipi-19)” Türkiye Ä°laç ve Tıbbî Cihaz Kurumunun görev, yetki ve sorumluluÄŸuna verilmiÅŸ olduÄŸundan ve söz konusu ürün gruplarının ruhsatlandırılmasına yönelik iÅŸ ve iÅŸlemler 18.11.2019 tarihli E.4025 sayılı Makam Oluru ile Kozmetik Ürünler Daire BaÅŸkanlığının görev ve sorumluluk alanına dahil edilmiÅŸtir.

Bu kapsamda sektör memnuniyeti açısından; insan vücuduna doÄŸrudan temas eden biyosidal ürünlere yönelik yapılacak olan baÅŸvurulara iliÅŸkin baÅŸvuru doküman tipleri oluÅŸturulmuÅŸ olup bu baÅŸvuruların nasıl yapılacağına dair iÅŸ akış ÅŸemalarının yer aldığı “Ürün Tipi-1 ve Ürün Tipi-19 Biyosidal Ürünler Ä°çin BaÅŸvuru Kayıt ve Yönlendirme Dokümanı” hazırlanmıştır. BaÅŸvuruların doÄŸru ve hızlı bir ÅŸekilde yapılabilmesi ekteki dokümanın dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Söz konusu hususa iliÅŸkin sorularınızı biyosidal.soru@titck.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.


Ä°lgili Türkiye Ä°laç ve Tıbbî Cihaz Kurumu duyurusu için tıklayınız.

Ürün Tipi-1 Ve Ürün Tipi-19 Biyosidal Ürünler Ä°çin BaÅŸvuru Kayıt Ve Yönlendirme Dokümanı için tıklayınız.


Yapılması gereken iÅŸlemler hakkında destek almak için CRAD Uzman ekibi ile iletiÅŸime geçebilirsiniz.
 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ