CRAD BLOG

BİYOSİDAL ÜRÜN ANALİZLERİNİN YAPILABİLECEĞİ LABORATUVARLAR İLE ANALİZ METOTLARI HAKKINDA DUYURU YAYIMLANMIŞTIR!

İçerik ekleme tarihi : 07-03-2022

30/12/2021 tarihli ve 31705 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Biyosidal Ürünler YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ülkemizde biyosidal ürünlere ait iÅŸ ve iÅŸlemlere iliÅŸkin usul ve esasları belirleyen, 31/12/2009 tarihli ve 27449 (4. Mükerrer) sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüÄŸe giren Biyosidal Ürünler YönetmeliÄŸi’nde deÄŸiÅŸiklik yapılmıştır.

YönetmeliÄŸe göre yetkili laboratuvar: “Bakanlıkça, Ek-V’te tanımlanan 3. ana grupta (HaÅŸere Kontrol Ürünleri) yer alan haÅŸere kontrol ürünlerinin biyolojik etkinlik analizlerini yapmak üzere yetkilendirilen laboratuvarları tanımlamaktadır. Biyolojik etkinlik analizleri ile ilgili laboratuvar yetkilendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu nedenle haÅŸere kontrol ürünleri dışındaki biyosidal ürünler laboratuvarlarına yetki verilmesi söz konusu olmayıp parametre bazında ulusal ya da uluslararası akredite sonuçlar kabul edilecektir.

Mevzuatta yapılan deÄŸiÅŸiklik ile ön baÅŸvuru ve mühürlü numune alma sürecinin kaldırılmıştır. Genel MüdürlüÄŸümüz tarafından laboratuvarlara yetki verilmesi usulü de ortadan kaldırılmış olup ülkemizde Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiÅŸ laboratuvarlarda ve akredite edilmiÅŸ test ve analiz metotları ile yapılan çalışmalar kabul edilecektir.

Test yönteminde validasyon/verifikasyon çalışmalarını tamamlamış kuruluÅŸlarca yapılan analizlerde baÅŸvuru dosyasına eklenebilecektir.

AÅŸağıda kurum/kuruluÅŸ adları, illeri, iletiÅŸim bilgileri ve Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) baÄŸlantı linkleri verilen laboratuvarlarda akredite metotlar ile yapılan çalışmalar listesine ulaÅŸmak mümkündür.

Biyosidal Ürünelrin Analizinin YapılabileceÄŸi Laboratuvarlar Listesi için tıklayınız. 

 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ