CRAD BLOG

KUVVETLİ ASİT VEYA BAZ İÇEREN TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ, İTHALATI, PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ İLE BİLDİRİM ESASLARINA DAİR TEBLİĞ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR.

İçerik ekleme tarihi : 29-01-2018

Kuvvetli Asit Veya Baz Ä°çeren Temizlik Ürünlerinin Üretimi, Ä°thalatı, Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Ä°le Bildirim Esaslarına Dair TebliÄŸin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair TebliÄŸ 27 Ocak 2018 tarihli ve 30314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 

Yayımlanan bu tebliÄŸ ile 31 Ekim 2013 tarihli ve 28807 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kuvvetli Asit veya Baz Ä°çeren Temizlik Ürünlerinin Üretimi, Ä°thalatı, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Bildirim Esaslarına Dair TebliÄŸin;
a)    6, 7 ve 8 inci maddeleri, 14 üncü maddesinin birinci fıkrası, Ek 1/A’sı ve Ek 1/B’si bu TebliÄŸin yayımı tarihinde, 
b)    DiÄŸer hükümleri ise bu TebliÄŸin yayımı tarihinden altı ay sonra,
yürürlükten kaldırılmıştır.


Bu doÄŸrultuda 27 Ocak 2018 itibariyle Kuvvetli Asit veya Baz Ä°çeren Temizlik Ürünlerinin Bildirim zorunluluÄŸu kaldırılmıştır. Etiketleme ile teknik dosya zorunlulukları da dahil olmak üzere diÄŸer gereklilikler 6 ay süre ile devam edecektir.


27 Ocak 2018 tarihli ve 30314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Deterjanlar Hakkında YönetmeliÄŸin 17 nci maddesinin ikinci fıkrası ile Ek-6A’sı yayımı tarihinden bir yıl sonra, diÄŸer hükümleri yayımı tarihinden altı ay sonra yürürlüÄŸe girecektir.
 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ