CRAD BLOG

BİYOSİDAL ÜRÜNLE İŞLENMİŞ EŞYALAR TEBLİĞİ YAYIMLANDI.

İçerik ekleme tarihi : 15-05-2018

Biyosidal Ürünle Ä°ÅŸlenmiÅŸ EÅŸyalar TebliÄŸi 13.05.2018 tarihli ve 30420 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış ve yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girmiÅŸtir.

Bu doÄŸrultuda Ä°ÅŸlenmiÅŸ EÅŸyalar, iÅŸleme tabi tutuldukları veya kasten içerdikleri biyosidal ürünlerin ilgili ürün tipinde ruhsatlı ya da biyosidal ürün envanterine kayıtlı olmaları ve aktif maddeleri bakımından uygulanan kısıtlamaları karşılamaları halinde piyasaya arz edilebilir. 

Ä°ÅŸlenmiÅŸ eÅŸyaya biyosidal özellik veya biyosidal iÅŸlev kazandırmak için kullanılan biyosidal ürünler, imalatçısının ya da ithalatçısının önerdiÄŸi ve etkin olduÄŸu ispatlanan dozda kullanılmalıdır.

Kanıtlanması kaydıyla, iÅŸlenmiÅŸ eÅŸyaya atfedilen biyosidal özellik ya da iÅŸlev, iÅŸlenmiÅŸ eÅŸya etiketlerinde belirtilebilir. 
Ä°malatçılar veya ithalatçılar, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında Bakanlık tarafından talep edilmesi veya Bakanlık tarafından görevlendirilen denetçilerin denetim esnasında talep etmeleri halinde, tebliÄŸ gereklilikleri doÄŸrultusunda hazırlanan teknik dosya ve/veya diÄŸer bilgi ve belgeleri Bakanlığa veya denetçiye sunmalıdırlar.

Bu TebliÄŸ hükümlerinin uygulanmasını kolaylaÅŸtırmak ve ilgilileri aydınlatmak üzere T.C. SaÄŸlık Bakanlığı Halk SaÄŸlığı Genel MüdürlüÄŸünce hazırlanan Rehber dokümanının, kuruma ait resmi internet sitesinden yayımlanması beklenmektedir.


Bu tebliÄŸ kapsamında endüstriye sunduÄŸumuz hizmetlerimiz aÅŸağıda bilginize sunulmuÅŸtur:

  • Güncel yönetmelik ve Bakanlık talepleri doÄŸrultusunda:
  • Ä°ÅŸlenmiÅŸ EÅŸya Etiketlerinin Hazırlanması
  • Biyosidal Ürün Güvenlik Bilgi Formlarının hazırlanması
  • Ä°ÅŸlenmiÅŸ EÅŸyaların Teknik dosyalarının hazırlanması
  • Biyosidal Ürün ve/veya aktif madde tedarikçileri ile iletiÅŸimin saÄŸlanması
  • Analiz süreci yönetimi 


Ä°lgili mevzuata uyum için kurumunuza sunabileceÄŸimiz hizmetler ile ilgili detaylı bilgi alabilmek için ekibimiz ile temas edebilirsiniz.
 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ