CRAD BLOG

ANTÄ°BAKTERÄ°YEL EL SABUNU ÃœRETÄ°YORUM/Ä°THAL EDÄ°YORUM!

İçerik ekleme tarihi : 07-05-2019

Yalnızca el sabunu üretiyor veya ithal ediyor olsaydınız size, ürününüzün 23.05.2005 Tarihli, 25823 Sayılı Kozmetik YönetmeliÄŸi kapsamında gerekliliklerinin yerine getirilmesi gerektiÄŸini söylerdik.

Fakat “Antibakteriyel Sabun” ifadesi ürünü doÄŸrudan biyosidal ürün kapsamına sokmakta ve 31 Aralık 2009 tarihli, 27449 (4. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüÄŸe girmiÅŸ olan Biyosidal Ürünler YönetmeliÄŸi ‘ne tabii olmanıza yol açmaktadır. Buradaki anahtar sözcüÄŸümüz ''Antibakteriyel’. Yani siz bu sabunun kullanımı ile, kimyasal veya biyolojik açıdan herhangi bir zararlı organizma üzerinde etkili olduÄŸunuzu iddia etmiÅŸ oluyorsunuz. 

Bu durum elbette ki yalnızca “sabun” ile sınırlı deÄŸildir. “Antibakteriyel” veya benzeri iddialar ile pazarladığınız ürünler için tabii olduÄŸunuz yönetmelik ve süreç aynıdır. Bir veya birden fazla aktif madde içeren, kullanıma hazır hâlde satışa sunulmuÅŸ, kimyasal veya biyolojik açıdan herhangi bir zararlı organizma üzerinde kontrol edici etki gösteren veya hareketini kısıtlayan, uzaklaÅŸtıran, zararsız kılan, yok eden aktif maddeleri ve müstahzarlarının tümü “Biyosidal Ürün” kapsamına girecektir.

Peki bu doğrultuda ne yapmanız gerekiyor?
Sondan baÅŸlamak gerekir ise, ister üretici ister ithalatçı olun, deÄŸiÅŸmeyecek ÅŸey biyosidal ürününüz için T.C. SaÄŸlık Bakanlığı’na baÅŸvuruda bulunmanız ve Ruhsat alarak, onaylı etiket ile ürününüzün piyasada bulunmasını saÄŸlamanız olacaktır.

Ruhsat almak için neler yapılması gerekiyor?

Bu süreci kısaca ÅŸu ÅŸekilde özetleyebiliriz:

Bizlerle iÅŸ birliÄŸi yapmanız halide, CRAD olarak sizlere bu süreçte neler saÄŸlıyoruz?

•    Ruhsat baÅŸvurusu için gerekli bilgi ve belgelerin derlenmesini gerçekleÅŸtiriyoruz,

•    YönetmeliÄŸe uygun Güvenlik Bilgi Formu (GBF/SDS/MSDS) hazırlanması konusunda ister sıfırdan isterseniz var olan GBF’nizin düzeltilmesi noktasında destek saÄŸlıyoruz,

•    BaÅŸvuru, analiz, dosya deÄŸerlendirme süreçlerinin takibini sizler adına gerçekleÅŸtiriyoruz,

•    Resmi otoriteler ile iletiÅŸimi saÄŸlıyoruz,

•    Genel Danışmanlık hizmeti sunuyoruz,

•    Talep halinde bilgilendirme eÄŸitimleri düzenliyoruz,

•    A.B. ve ulusal pazarda izin verilen kullanım alanlarına dair yönlendirmelerde bulunuyoruz,

•    Ön baÅŸvuru’dan, ruhsat alıncaya kadar olan tüm süreçte sizlere destek, bilgilendirme ve yönlendirme saÄŸlıyoruz.
 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ