Güvenlik Bilgi Formunu Doğru Okuyabilme/Anlama Eğitimi

Güvenlik Bilgi Formları (GBF, SDS, eski adıyla MSDS), TÜRKAK tarafından konusunda akredite olmuÅŸ bir kuruluÅŸ tarafından sertifikalandırılmış Kimyasal DeÄŸerlendirme Uzmanı (KDU) tarafından hazırlanmaktadır. Düzenlenen sınav sonucunda 70 puan ve üzeri alan kiÅŸilere KDU sertifikası, akredite kuruluÅŸlar tarafından verilmektedir.


Firmaların” Ar&Ge, kalite, depolama, nakliye” gibi farklı bölümlerinde çalışan kiÅŸilerin karşısına çıkan çok sayıda kimyasala maruz kalma ihtimali doÄŸmaktadır. Ä°nsan saÄŸlığı ve çevre zararlılıklarından korunmak, önlem alabilmek için GBF’nin doÄŸru ve net anlaşılması gerekmektedir. Ayrıca bu kiÅŸiler, ellerine ulaÅŸan bu GBFlerdeki bilgilerden faydalanarak “kimyasal envanter oluÅŸturma, doÄŸru depolama, doÄŸru kiÅŸisel koruyucu donanım seçme, doÄŸru ilk yardım müdahalesi yapma” gibi daha pek çok konuda kendi ÅŸirket içi iÅŸlerini yürütmektedirler. Dolayısıyla, çalışanların GBF'leri doÄŸru anlayabilmesi ve okuyabilmesi konusunda yeterli yetkinlikte olması, iÅŸlerini verimli ve güvenli yapabilmeleri için önem arz etmektedir.


Güvenlik Bilgi Formunu DoÄŸru Okuyabilme/Anlama EÄŸitiminde amaç, ÅŸirket içi çalışanların ihtiyaçları doÄŸrultusunda bir GBF’nin hangi baÅŸlığına bakmaları gerektiÄŸi öÄŸretmek, GBFlerin yeterli nitelikte olup olmadığını tespit edebilmelerini saÄŸlamak ve ÅŸirket içinde iÅŸ güvenliÄŸini ve iÅŸçi saÄŸlığına ait önlemleri üst seviyeye ulaÅŸtırmaktır.


EÄŸitim süresi: 4-5 saat

EÄŸitimler CRAD’ın konforlu ve eÄŸitime uygun eÄŸitim salonunda veya firmanızda düzenlenebilmektedir.

Detaylar için CRAD Uzman Ekibi ile iletiÅŸime geçebilirsiniz.
 

HÄ°ZMET TALEP FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ